Ефект "Всемогутнього телевізора"

Я належу до того покоління, яке виростало разом з таким чудом техніки, як телевізор. Тепер, не маючи часу сидіти за переглядом "зомбі-програм", та лише отримуючи інформацію з інтернету я зрозумів деякі явні "мінуси" телебачення.



  1. Рекламна пауза. Людина, яка досить довгий час дивиться телевізор підсвідомо залежна від реклами. Помічав за собою. Дивлюсь фільм, хочу в туалет, і підсвідомо чекаю реклами, що збігати, забуваючи, що можу в будь-який момент поставити на паузу. Інший випадок: дивився записану з телебачення документальну програму. Чекав "реклами". Дочекався моменту, коли на екрані появилась заставка програми в тому місці, де в прямому ефірі була реклама, поставив на паузу, і аж тоді побіг в туалет.

  2. Телебачення як носій інформації. Дуже розповсюджений міф. Насправді досить великий процент інформації, що є на телебаченні  - неправдива або необ'єктивна інформація. Найчастіше це помітно у політичних та псевдо-документальних (типу "паралельних світів" чи "шкідливості продуктів харчування") програмах. Неодноразово переконувався у їх недостовірності.

  3. Наявність серіалів. Потреба побачити "що там буде то далі???" породжує важку та непереборну залежність від ТБ. Спочатку серіал витісняє годину Вашого часу, щоб кожного дня її заполонити, а коли серіал завершується, Вашу "пустоту" замінює уже інший серіал, який успішні маркетологи каналу підібрали Вам.



Не будьте залежним від телебачення!


Живіть красиво!






В рамках проектів «Журнал "Телевізійна родина"» та «Журнал "Філософія життя"».

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації