Як захиститись у ВКонтактє.РУ? (Практичний посібник)

vkontakte-64x64Останнім часом дуже багато людей, що є зареєстрованими у соціальній мережі VKontakte.RU, постраждали від «взлому» (українською – зловмисного проникнення) своїх сторінок. Іноді користувачі навіть не підозрюють, що вони стали жертвами кібер-тероризму. Тому сьогоднішня стаття буде присвячена саме безпечній поведінці у мережі ВКонтакті.

Як перевірити, чи моя сторінка вже є «взломаною»?

По-перше, відкрийте сторінку з приватними повідомленнями і перейдіть на вкладку «Надіслані». Якщо там є повідомлення, які Ви не надсилали – Ви вже не власник своєї сторінки!

По-друге, якщо у  Вашому фотоальбомі є чужі «малюнки» або ж Ви чомусь є у групах, до яких не долучались – Ви вже не власник своєї сторінки!

По-третє, якщо Ви вводили свій пароль до сторінки ВКонтакті у місці, відмінному від http://vkontakte.ru/ http://vk.com/ – Ви вже не власник своєї сторінки!

Що робити, якщо моя сторінка вже «не моя»?

Врятуватись можна! Якщо виявилось, що Ви перестали бути єдиним власником сторінки швидко змінюйте пароль і змініть адресу ел. пошти на свою! Чому? Зміна паролю може вберегти від подальшого «подвійного» володіння Вашою сторінкою. Зміна е-мейлу дозволить вберегтися від подальшої крадіжки Вашого паролю, адже якщо зловмисник змінив Ваш е-мейл на свій – він може «попросити нагадати йому» змінений Вами пароль. Отже, це поки все.

Як вберегти свою сторінку від «злому»?

Якщо виконувати наступні прості поради, то можна вберегтися від такої неприємності.

  1. Не вводьте свій пароль, поки не впевнитеся, що сторінка, на якій Ви знаходитесь – це vkontakte.ru чи vk.com.

  2. Не використовуйте сервіси на кшталт «Зміни теми(шкурки) ВКонтакте» чи автоматичного долучення всіх друзів…

  3. Не використовувати ЖОДНИХ програм, які не рекламуються адміністрацією «ВКонтакті»


Ось незначний перелік згаданих програм (у точному цитуванні):

НЕ КОРИСТУЙТЕСЬ НИМИ у цілях самозахисту!

1:
Опис: 15 програм, які в нагоді і полегшать настрій користувачам соціальної мережі ВКонтакте.ру!

1. IceIM (In Contact Extended Instant Messenger) - програма-клієнт для зручного спілкування по всьому відомому порталі Vkontakte.ru. Основні можливості: отправка/прием повідомлень друзям вконтакте, перегляд інфо друга, підтримка аватаров друзів, візуальні оповіщення про події (друзі, фото, групи, зустрічі, відео), історія повідомлень, звукові оповіщення, безліч скінів (можна налаштувати зовнішній вигляд на ваш смак), статус з сайту, трансляція назви треків Winamp до статусу з сайту, групи в Контакт-листі.

2. VKClient - не хочете розлучатись із ВКонтактом жодної хвилини? Java-приложение VKClient для цих апаратів дозволяє залишатися вконтакте коли у Вас немає можливості перебувати у інтернеті через персонального комп'ютера.

3. VKTray - програмка tray висить в трее як значка, періодично перевіряє наявність нових повідомлень з сайту vkontakte.ru і інформує то повідомленнях миготливої іконкою. При щиглику на іконку в браузері відкривається сторінка повідомлень, щоб закрити програму клацніть по значку в трее правої кнопкою миші і виберіть ”Вихід”.

4. VKMusic - гойдалка і поискових треків із великою бази mp3 файлів залитих користувачами vkontakte.ru. VKMusic дозволяє автоматизувати пошук потрібних вам аудизаписей і скачування їх у ваш комп'ютер, вибір музики оргомен. Авторизації непотрібен.

5. VKPaint - рисовалка/загрузчик картинок вконтакте.ру, допоможе вам додати потрібний елемент до вашого графіті чи цілком перенести понравившую вам картинку на стіну ваших друзів. Підтримує 2 режиму роботи, "перерисовка" картинки і завантаження безпосередньо. На відміну від сайтів які надають завантаження картинок, вам годі й говорити засвічувати доступом до своєї учетке 3-им особам.

6. VKPicture має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і проста використання. Для програм цього рівня це вирішальний чинник, адже за найменшому незручність утиліта немає застосовуваної. Все, що потрібно зробити, щоб завантажити другу картинку – запустити програму, вибрати власне одного й картинку (останнє здійснюється стандартним діалоговим вікном Windows). Не забудьте після цього самому сайті натиснути кнопку "Опублікувати на стіні".

7. VKMusicScript - цей скрипт допоможе Вам зберегти аудиофайлы, залиті користувачами ВКонтакте.ру себе на комп'ютер. Скрипт додає близько кнопок прослуховування музики заслання для скачування і заслання до швидшого пошуку слів пісні. Опис використання скрипта додається.

8. VKVideoScript - цей скрипт допоможе Вам зберегти відеофайли, залиті користувачами ВКонтакте.ру себе на комп'ютер. Скрипт додає близько відеороликів заслання для скачування. Опис використання скрипта додається.

9. VKVideoGrabber - виджет для браузери Opera, дозволяють зберегти будь-які відеофайли викладені користувачами ВКонтакте.ру.

10. VKStatus - програма для управліннями статусами контактують, дозволяє швидко переключати на "гарячі" статуси (прописані заздалегідь), робити свого статусу многострочным і висіти в трее.

11. VKToolBar 0.1 для Internet Explorer - встановіть офіційний тулбар для Internet Explorer і одержуйте миттєві повідомлення то повідомленнях, подіях, групах тощо. не заходячи на сайт.

12. VKToolBar 0.5 для Firefox - встановіть офіційний тулбар для Firefox і одержуйте миттєві повідомлення то повідомленнях, подіях, групах тощо. не заходячи на сайт.

13. VKToolBar Widget 0.2 для Opera - встановіть офіційний тулбар-виджет для Opera і одержуйте миттєві повідомлення то повідомленнях, подіях, групах тощо. не заходячи на сайт.

14. VKSovety - збірник дуже корисних порад із ВКонтакте.ру. Містить поради по перегляду "закритих" профілів користувачів, "закритих" фотографій й багато іншого.

15. VKGetter - програма будує карту на друзів і виводить статистику: - кількість на друзів і друзів друзів - самі дружелюбні друзі - друзі, із якими найбільше загальних друзів - не знайомі котрі мають якими ви найбільше загальних друзів - найпопулярніші серед ваших друзів групи - найпопулярніші інтереси. Також, програма створює сторінку з посиланнями домашні сторінки друзів.

2:
Агент Вконтакті - це програма для зручного одержання і відправки повідомлень на сайті vkontakte.ru

3:
Програма Вконтакте IM призначена для моментальної відправки і здобуття повідомлень і написів на стіні від користувачів соціальної мережі Вконтакте.ру. Як тільки Ви отримаєте повідомлення від користувача, запрошення вступати до гурту або будь-яку іншу подію Ви тут же будете повідомлені про це. Більше не доведеться сидіти і чекати повідомлень, постійно оновлюючи сторіночку сайту.
За допомогою цієї програми Ви можете:
Переписуватися з друзями.
Отримувати моментальні повідомлення про яких або подіях.
І багато що інше.

4:
Скрипт, який в автоматичному режимі запрошує користувачів соціальної мережі вконтакте в створену Вами групу. Цим скриптом Ви дуже швидко розкрутити свою групу і Наповніть її користувачами. Після запуску скрипта на протязі 10 хвилин з'являються нові люди, які хочуть вступити до Вашої групи. Так само в цій групі можна вказати свій сайт та отримувати трафік на свій сайт з соціальної мережі вконтакте.

Суть скрипту в тому, що він заходить в акаунт і розсилає запрошення всім друзям, які в цьому акаунті. Потім заходить на другий акк і там знову розсилає всім друзям. Скрипт працює через Denwer. На Denwer'е зробіть наступні параметри:
1. Зайдіть у Z: \ \ usr \ local \ php5;
2. Відкрийте php.ini
3. Знайдіть "max execution time of each script in seconds" і змініть значення з 30 на 5000.


Інструкція по використанню:
1. Всі файли покладіть в одну папку;
2. В файлі config.txt вкажіть id розкручує групи;
3. Створіть файл akk.txt (в цей файл покладіть список акаунтів, формат: пошта: пароль);
4. Запустіть скрипт.


Для роботи скрипта потрібні акаунти, в яких є друзі.

Порада: Не рекомендую розсилати більше 3000 запрошень на добу. З 1000 розіслані запрошення вступають в групу приблизно 200-250 чоловік.

!!! Наш сайт не співпрацює з жодною компанією! Усе, що є розміщеним на цьому сайті, спеціально для користувачів! Усе, що є розміщеним у даній статті, є рекомендованим, але в жодному випадку не обов'язковим! Користувачі самі обирають правила поведінки в інтернеті. Для точної і детальної інформації просимо звертатись до адміністрації сайту VKontakte.RU. !!!

Коментарі

  1. Денис Лебедев16 березня 2010 р. о 16:00

    Да, похоже что в действительности - так оно и есть. P.S. Сайт, кстати, у вас прикольно сверстан :)

    ВідповістиВидалити
  2. чому я з телефона заходжу на свою сторінку в з компютера не можу пише сторінка взломана

    ВідповістиВидалити
  3. У Вас проблеми із антивірусом (або його взагалі немає)! Будь-ласка, оновіть Ваш антивірус, або встановіть його. Звертаю Вашу увагу на те, що користуватись слід ЛИШЕ ЛІЦЕНЗІЙНИМ ПРОГРАМНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ!!!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації