Star Academy: Фабрика Зірок. Журнал “Телевізійна родина”. Серія “Рейтинг ТБ програм”. Випуск 1(3).

Доброго дня, шановні читачі! Сьогодні вийшов перший випуск нашого журналу “Телевізійна родина” в межах весняного марафону “Весна прийшла!..”. Тема сьогоднішнього випуску: “Star Academy: Фабрика Зірок”.

Star Academy: Фабрика Зірок


Шановні відвідувачі! Радий Вас знову бачити присутніми на моєму блозі.

Проект "Фабрика Зірок" по праву вважають одним із найуспішніших форматів  у світовому телеефірі.

Концепцію "Star Academy" (саме така оригінальна назва проекту) придумала голландська компанія Endemol. Але першою країною, у якій показали шоу, стала Франція. Там "Академія зірок" стартувала 20 жовтня 2001 року. А двома днями пізніше аналогічне шоу з назвою "Operation Triunfo" ("Операція Тріумф") з'явилося в ефірі Іспанії.

Концепція цього реаліті-шоу настільки припала до душі глядачам, що свої "Академії зірок" відкрили близько 50 держав! Причому проект однаково популярний у таких різних країнах, як, наприклад, арабські та європейські держави.

А ось опис програми зі сайту Endemol.

Twelve candidates, aged between 16 and 19, live together in a specially designed academy. Here they are trained for twelve weeks by a team of professionals, whose ultimate goal is to create a new six-piece boy or girl band.

As a real-life soap opera, Star Academy takes viewers behind the scenes of the recording industry as the wannabes receive their training by an incredible team of teachers consisting of a composer, a stylist, a photographer, a media trainer, a financial advisor, a director, a sports instructor and even a biographer. National and international celebrities also drop in to share their experiences in the students' quest for stardom.

The participants are filmed day and night. At the end of the week, contestants have to face a primetime show, where they sing the song they've prepared as well as recapping their trials and tribulations at the Academy from the past week.

The live show features special guest stars, with whom the contestants have the opportunity to sing. Based on the judges' verdicts and viewer voting, the weakest contestant is dropped. The eventual winner is awarded a record deal and a passport to fame and stardom. But which star will outshine all the others?

Переклад:
Дванадцять кандидатів, у віці між 16 і 19, живуть разом у спеціально розробленій Академії. Тут вони проходять підготовку протягом дванадцяти тижнів командою професіоналів, чия кінцева мета полягає у створенні нових шести зірок із груп хлопчиків та дівчаток.

Як у мильній опері (у форматі ріелеті-шоу), Star Academy веде глядача за лаштунки звукозаписної індустрії, де бачать, як новоспечений кумир готується з неймовірною командою викладачів, що складається з композитора, стиліста, фотографа, медіа-тренера, фінансовий консультанта, директора, спортивного інструктора і навіть біографа. Національні та міжнародні знаменитості також приходять, щоб поділитись своїм досвідом у студентських починаннях стати зіркою.

Учасників знімають вдень і вночі. Наприкінці тижня учасникам доведеться виступити у прайм-тайм шоу, де вони виконують підготовлені номери, які стали результатом наполегливого навчання, яке безумовно складається із негараздів та випробувань.

Шоу у прямому ефірі складається із номерів, у яких беруть участь не лише студенти, а й досвідчені зірки шоу-бізу. Спираючись на рішення журі та голосування телеглядачів студенти вибувають із шоу. Переможець отримує контракт на продюсерське "опікунство" і перепустку до слави і зірки. Але яка ж зірка затьмарить всі інші?

Основна ідея українського шоу дещо відрізняється, адже в Україні конкурс проводиться 12 тижнів, але є 16 фабрикантів.  Це пов'язано із тим, що у фіналі обирають не із одного фабриканта, а із шести. Та й і обирають фабрикантів віком від 18 до 27 років.

Тепер пропоную повернутись до української фабрики.

В Україні шоу є представлено "Фабрикою зірок", яка діє на Новому каналі.

Зараз (станом на 14.03.2010) діє четверта (і за словами генерального директора Нового каналу Ірини Лисенко - остання) фабрика зірок.

Перша фабрика зірок пройшла досить тихо, і фабриканти досить швидко забулись. На фабриці було створено такі гурти, як "Опасниє связі" та "Сахар". Будьмо чесними, якби не офіційний сайт фабрики, я б про ті гурти і не знав... ;)

Друга фабрика була ефектнішою і виведеною продюсером Наталією Могилевською на належний рівень. Ця фабрика породила таких зірок: "Дантес-Олійник", "ReaL-O", Борис Апрєль, Макс Барских, Марк Савін та Дарвін. (Останні двійко вже підзабулись)

Третя фабрика була найпродуктивнішою, адже випустила кагорту дійсно справжніх виконавців, які фактично "світяться" по ТБ вже 5 місяців підряд, і не зникатимуть ще, як мінімум, до кінця травня. Тому щодо їхньої успішності питань не виникає.

"Фабрика: Суперфінал" увібрала в себе найкращих представників усіх трьох фабрик:

Діма Каднай #Елізабет #Віталій Галай #Оля Цибульська #


Аліса Тарабарова #Регіна #Борис Апрєль #Володимир Дантес #Вадим Олійник #Макс Барських  #


Еріка #Брати Борисенко #Єва Бушміна #Стас Шурінс #Коля Серга #Олексій Матіас #


(фотографії взяті із сайту Нового каналу і сортовані за принципом: ряд - фабрика, зліва направо - їх номер у СМС-голосуванні)


Хто виграє? Невідомо нікому...

Новий канал, неділя, 20:00.

Оцінка від нашого блоґу: 9/10.


Порада від нашого блоґу: "Варто переглянути"


Дякую за увагу!

Коментування відкрите, тому ведеться гласна переписка. Наступний випуск вийде в середу журналом “Просторами української веб-мережі. Веб-серфінг і ми”. Розшифрування номеру випуску а(б), де а – номер випуску в межах журналу-серії, б – номер журналу в межах марафону “Весна прийшла!..”.

Журнал “Телевізійна родина”. Серія “Рейтинг ТБ програм”. Випуск 1(3).

Коментарі

  1. А може таке статись що Українська Фабрика - 4 все таке відбудеться

    ВідповістиВидалити
  2. Може і буде... але під іншою назвою... знаючи Ірину Лисенко, вона завершує успішні проекти до того, як вони йдуть на спад... :) у цьому і успіх її каналу... до речі, не логічно було би запускати 4 фабрику після суперфіналу ;)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації