Сьогодні історичний день!..



Сьогодні історичний день! Останній раз Україна повертається з літнього часу, і ніколи більше його не вводитиме!

Ну що ж... Віддтепер Україна вічно (або до чергового бажання ВРУ щось змінити) буде в поясі EET (UTC+2)...

Відчуймо, що в наш час відчутно твориться  історія ;) В підручниках з історії так і напишуть: "30 жовтня 2011 року Україна востаннє перевела годинники на годину назад"...



Трошки інформації:

20 вересня 2011 року постановою Верховної Ради в Україні було скасовано повернення на зимовий час, тобто вирішено залишити постійним той час, який був літнім (1 година вперед щодо 2-го часового поясу; інакше кажучи, було вирішено використовувати в Україні час 3-го часового поясу і не робити щорічних переведень годинників).

Це викликало невдоволення в західній частині України, зумовлене поясненим вище недоліком щодо занадто раннього пробудження, адже там сонячний час різко відрізняється від 3-го часового поясу. Висловлювалися думки, що такий час зашкодить перш за все дітям, що відвідують школи та дитсадки. 14 жовтня 2011 року на пленарному засіданні восьмої сесії Ужгородської міської ради депутати прийняли рішення, згідно з яким рекомендовано починати роботу підприємств, установ та організацій в обласному центрі на годину пізніше, що мало б нейтралізувати негативні наслідки рішення Верховної Ради.

18 жовтня, після критичних виступів частини громадськості, Верховна Рада визнала вищезгадану постанову такою, що втратила чинність, та запропонувала Кабінету міністрів України протягом одного місяця внести на розгляд Верховної Ради України проект закону щодо порядку обчислення часу на території України. У постанові не уточнюється, яким має бути цей порядок.

Ну і звісно - маленьке опитування:

[poll id="12"]

Коментарі

Популярні публікації