Євробачення 2017: через дюжину років (частина 1)

І знову наша держава приймає Євробачення...
Добре це чи погано – покаже час. А поки маленька підбірка фактів про цьогорічне Євробачення...

Кількість країн – 43

Місце проведення – Київ, Міжнародний виставковий центр (Найбільша виставкова споруда України. Постійне місце проведення міжнародних ділових та виставкових заходів)

Місткість – 13 000



Повернення – Португалія, Румунія

Відмовились – Боснія і Герцеговина





Право на потенційну участь у Євробаченні вимагає від країни національний мовник з активним членством у ЄМС, який буде в змозі транслювати конкурс. ЄМС видаватиме запрошення для участі в конкурсі всім 56-м активним членам.
Можливий дебют

Казахстан — мовник «Khabar TV» став асоційованим членом ЄМС 2016 року, тому участь країни в конкурсі 2017 року цілком можлива.

Косово — 2016 року косовські та албанські ЗМІ стверджували, що країну запросили взяти участь у конкурсі наступного року. Згодом це підтвердив голова «TV RTK».

США — оскільки American Broadcasting Company є асоційованим членом Європейської мовної спілки, то США формально має право взяти участь у Євробаченні. Розмови про запрошення США на конкурс активізувалися після виступу Джастіна Тімберлейка в інтервал-акті фіналу Євробачення 2016.
Відмова

Андорра — 19 травня 2016 року представник Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA) повідомив, що країна не планує брати участь у конкурсі 2017 року.

Боснія і Герцеговина — через борги перед EBU в сумі 6 млн. швейцарських франків (5.4 млн. євро) виникла загроза дискваліфікації Боснії і Герцеговини і виключення її з EBU (з тієї ж причини була дискваліфікована Румунія). У підсумку, 30 травня 2016 року рада директорів боснійської телерадіокомпанії BHRT прийняла рішення про припинення теле- і радіомовлення з 30 червня 2016 року, оскільки борги телерадіокомпанії BHRT перевищили в сумі 25 млн. Конвертованих марок (12,8 млн. Євро). Незважаючи на суспільні збори, борги не вдалося погасити, тому БіГ стане єдиною країною в Європі, яка не має функціонуючого мовника.29 вересня 2016 року було офіційно прийнято рішення про відмову Боснії і Герцеговини від участі на Пісенному Конкурсі Євробачення 2017 через фінансові причини.

Люксембург — представник телеканалу RTL 25 травня 2016 заявив, що Люксембург не повернеться на конкурс у 2017 році. Однак Комітет з петицій Уряд Люксембургу подав петицію для обговорення про повернення в конкурсі. Люксембург не бере участі з 1993 року. Проте 22 серпня 2016 року RTL заявив що не планує повертатись на конкурс.

Монако — представник Télé Monte Carlo (TMC) повідомив, що країна не повернеться на Євробачення 2017 в Україні з невідомих причин. Останній раз Монако брало участь в 2006 році.

Словаччина — 12 квітня 2016 року національний мовник «Rozhlas a televízia Slovenska» (RTVS) пояснив, що відсутність країни на конкурсі від 2012 року пов'язана з витратами від участі в ньому. Менеджер зі зв'язків із громадськістю мовника, Юрас Кадаш, заявив, що конкурс є привабливим проектом, та «RTVS» має власну стратегію розвитку, і фінансування вітчизняного телевиробництва має пріоритет над можливою участю в конкурсі. У «RTVS» зазначили, що повернення країни на Пісенний конкурс Євробачення у 2017 році обговорюватимуть протягом 2016 року. Однак 24 жовтня 2016 року RTVS заявив, що пропустить Євробачення 2017.

Туреччина — Турецька телерадіокомпанія (TRT) опублікувала письмове повідомлення, яке було адресовано ЄМС, у якому мова йде про те, що Туреччина братиме участь у пісенному конкурсі 2017 року. Проте, останнім часом TRT мало не щороку робить подібні заяви, але в підсумку відмовляється брати участь. Востаннє Туреччина брала участь у конкурсі 2012 року. 28 вересня 2016 року (TRT) повідомив, що питання про участь Туреччини на Євробаченні 2017 перенесено на початок жовтня. Однак 24 жовтня TRT оприлюднив заяву, що не їде на Євробачення 2017.
Дебют, що не відбувся

Ліхтенштейн — 21 вересня представник телеканалу 1 Fürstentum Liechtenstein Television (1FLTV) заявив, що Ліхтенштейн не дебютує на конкурсі у 2017 році через фінансові причини.



Перший півфінал
У першому півфіналі голосуватимуть Велика Британія, Іспанія та Італія.

  • Перша половина
    Албанія, Австралія, Азербайджан, Бельгія, Фінляндія, Грузія, Чорногорія, Португалія, Швеція

  • Друга половина
    Вірменія, Кіпр, Чехія, Греція, Ісландія, Латвія, Молдова, Словенія, Польща

Другий півфінал
У другому півфіналі голосуватимуть Німеччина, Україна та Франція.

  • Перша половина
    Австрія, Данія, Угорщина, Ірландія, Республіка Македонія, Мальта, Нідерланди, Румунія, Росія, Сербія

  • Друга половина
    Білорусь, Болгарія, Хорватія, Естонія, Ізраїль, Литва, Норвегія, Сан-Марино, Швейцарія

Фінал
Велика Британія, Іспанія, Італія, Німеччина, Україна, Франція

І пам'ятайте: усі новини про Євробачення (як завжди) доступні за спец-лінком: eurovision.mike-h.org.ua

Коментарі

Популярні публікації