Mike-H.org.ua: історія

Перший український молодіжний портал.

Створений  2 червня 2009 року о 15:48:04 за Київським часом (+2).

червень, 2009 рік - запущено блоґ на сайті mike-h.org.ua. Авторство належало Михайлу Грабинському.

осінь, 2009 рік - до команди долучається Іванна Гарасим. Опубліковує статті: Відродимо мову – відродимо націю та Парадокс українізації, або Лінгвоцид.

грудень, 2009 рік - запускається перша версія сайту law.mike-h.org.ua  - для студентів-юристів.

вересень, 2010 рік - запускається друга версія сайту law.mike-h.org.ua  - з необхідністю реєстрації.

грудень, 2010 рік - відкриття міні-проекту (пошук по законодавству України) zakon.mike-h.org.ua, який за кількістю відвідувачів перевершив усі інші проекти разом взяті.  У період підготовки студентів до модулів та езаменаційної сесії кількість відвідувачів в день сягала 5700 (!) відвідувачів. Це були користувачі зі Львова, Києва, Одеси, Харкова, Івано-Франківська та інших регіонів України. За існування міні-проекту (станом на 1 травня 2013 року) було понад 180000 користувачів зі Східної Європи, та понад 85000 з інших країн світу.

весна, 2011 рік - блоґ переміщено на blog.mike-h.org.ua (де він зараз і розташований). Правда спрямування спочатку було комерційне (повідомлення офіційного джерела mike-h.org.ua), але потім блоґ став суто особистим "блокнотом" Михайла Грабинського. Одночасно на головній сторінці користувачі бачили повідомлення наступного змісту:

Увага!


Ведуться технічні роботи!


З 24 квітня 2011 року змінено сайт та його призначення.
Якщо Ви шукаєте блоґ, тоді Вам сюди: blog.mike-h.org.ua.

Створення порталу займає певний період часу та затрат. Насамперед, анонсую уже створені ресурси:
1. Blog Mike-H - студентський блоґ "Цінуймо час для життя!.."
2. Law Mike-H - Юридичний портал (необхідні зміни оформлення)
3. Zakon Mike-H - Пошук по законодавчих сайтах "Законодавство України", "Законопроекти", "Єдиний реєстр судових рішень", "Львівська обласна рада", "Львівська міська рада" (необхідні зміни оформлення).

Також планується створення ще, як мінімум 11 ресурсів, які мають здійснити місію нового найпопулярнішого молодіжного порталу на території україномовної частини світу.
Із питаннями та пропозиціями звертайтесь до адміністратора.




Увага!


Оголошується набір в команду


Із заявками звертайтесь до адміністратора.

жовтень, 2011 рік - кількість відвідувачів law.mike-h.org.ua різко падає. Причина: можливість завантаження документів через сервіси ВКонтакті.

весна, 2012 рік - розроблено концепцію нового дизайну та нового порталу в цілому. До команди долучаються:  Назар Денисяк, Марія Білик, Вероніка Башко, Христина Волосацька, Дмитро Шалай, Олександр Вовченко. Ось приклади оформлення, які були розроблені:

[gallery link="file" ids="680,679,681,683,684,682"]
травень, 2012 рік - проект Law.MH заморожено.

літо, 2012 рік - здійснюються пробні (успішні запуски) таких проектів: Chat.MH, Test.MH. Також здійснюються неуспішні запуски Money.MH, Lucky.MH, Shop.MH, Nibiru.MH, Euro.MH, 2012.Euro.MH, Ukr.MH, Eurovision.MH. Вирішено залишити Shop.MH (у замороженому стані) та Eurovision.MH (у вигляді перенаправлення на записи з відповідним теґом на блозі).

листопад, 2012 рік - змінено дизайн Test.MH. Детальніше про історію створення Test.MH тут.

грудень, 2012 рік - замість стандартної заставки на головній сторінці було розміщено новорічну відкритку: 2k13.MH.

січень, 2013 рік - відкриття Office.MH (beta). Це замінник відомого продукту (текстового редактору) з можливістю збереження.

лютий, 2013 рік - реорганізовано авторський колектив. На даний момент у колегії авторів працюють:















Михайло Грабинський - засновик, координатор, член авторського колективуНазар Денисяк - виконавчий адміністратор, член авторського колективу
Іванна Гарасим - HR-менеджер, член авторського колективуМарія Білик - PR-менеджер, член авторського колективу

Питання інших учасників залишається невирішеним.

травень, 2013 - станом на травень 2013 року у процесі розробки і модернізації залишаються усі проекти, але першочергового оновлення та розробки потребують: Shop.MH, Office.MH, Проект "Право кожного" (в розробці),
Проект "Чистий Інтернет" (в розробці), Оціни! Продай! Купи! - портал нерухомості (бета), Aukro.MH, Lucky.MH, Summer.MH, Helper.MH, Cms.MH.

Коментарі

Популярні публікації